Lapsiperheen arki maaseudulla

Paljon uutisoidaan bensan ja sähkön hinnan noususta. Itseäni lapsiperheenä huolestuttaa lapsiperheiden tilanne, mutta samalla tavalla tiukilla ovat myös tilalliset, yrittäjät, pitkän työmatkan ajajat. 


Talomme lämpiää sähköllä ja puulla. 

Nyt, joka tuutissa puhutaan sähkön hinnan noususta ja tämä nostaa myös polttopuun hintoja. Kohta keskituloisten pitkänmatkan töihin ajajien täytyy pitää mielessä, kumpiko on kannattavampaa, käydä töissä 100km/pvä näillä bensan hinnoilla, vai oikeasti jäädä kotiin liiton rahoille. Tästä voi nousta uusi työvoimapula kriisi ja siihen samaan syssyyn mielenterveysongelmat kasvaisi, kun ihmiset masentuisivat kotona. 



Eikö kaupungin päättäjien kannattaisi tukea näitä maaseutu yrittäjiä, tilallisia, perheitä sinne maaseudulle esim.verovähennyksin. Tällä menolla kaupungit yli asutetaan ja ihmiset voivat koko ajan huonommin ja huonommin. Kukaan ei kanna vastuuta.

Asuminen yleensä maalla on halvempaa, vaikka ok-talon sähkölaskuissa olisikin parannettavaa, ihan oman sähkön kulutuksella ja noissa ryöväys hinnoissa. Itse olemme asuneet maalla 3vuotta ja ei meitä enää kaupunkiin saisi lähtemään. Mielummin maksetaan enemmän bensakuluja, että saamme asua kauempana kaupungista. Nämä ovat niitä ihmisten omia valintoja! Ja olisihan se näky, kun tämä eläinlauma olisi rivari kolmiossa kaupungissa 😂Saati sitten kerrostalossa. 



Päättäjät vievät maaseudulta vetovoiman keskustaan, vaikka heidän kannattaisikin elävöittää näitä maaseutu kohteitaan. Siinä voittaisi kaikki. 

Tiukille täytyy ihmiset vetää, että suomi pyörii. Meille on lupailtu, että Suomi on itsevarainen vuosia, vaikka kaasuja yms ei venäjältä saataisi, jo kuitenkin tässä vaiheessa kaikki on kallistunut. 11vuotias poikamme tuli eilen kaupasta viikonloppu herkku ostoksilta ja sanoikin, että nykyään kallistuu kaikki. Hän oli kassalla ihmetellyt, sipsipussin hintaa, oli noussut useita kymmeniä senttejä. Eli hinnan korotukset ei jää lapsiltakaan huomioimatta. Eilen puhuimmekin lämpimän veden lämmityksestä, kuinka paljon se kuluttaa sähköä ja se taas rahaa. Ei voi, kun ihmetellä. Siinä päätinkin laittaa ulkosaunan tulille ja lämmittää pesuveden puilla, onneksi on vaihtoehtoja. 



Yleensä en tahdo puhua politiikasta tai vastaavasta, mutta tämä tilanne menee kyllä, niin tunteisiin tällä hetkellä ja tulee vaikuttamaan monien elämään. 

Lisäksi itseäni harmittaa, kun maalaiset saavat taistella miltei vuosittain omista palveluistaan. Tänäkin kesänä kylämme asukasmäärä ainakin tuplaantuu, kesäaujien myötä ja silti meidän terveyskeskuspalvelut ovat heinäkuussa 50km päässä. Milloin taistellaan koulun säästämisestä kylällä, milloin mistäkin. Mielestäni palvelut pitäisi olla samanvertaisesti meilläkin saatavilla samoin, kuin kaupungeissa. 

Positiivisena asiana haluan, kuitenkin tuoda esille, että meillä maaseudulla riittää yrittäjiä, pitämään kauppaa, huoltoasemaa, apteekkia, pankkia, myymälää jne. Paljon myös tuoreita kaloja, leivoksia yms. myydään suoraan torillamme. 



Lisäksi täällä riittää kaikille tilaa ja 

täällä on ihmisen hyvä olla!


Muistakaa rakastaa

💓Jenni💓


kuvat;Bixabay

1 kommentti:

  1. Joskus kun Majakka oli lakkautusuhan alla, kaupungin päättäjät vetosivat että nuoret voivat käydä toisen asuinlähiön nuorisotalolla 🙄 juu Vehmeristä kun on niin helppo julkisilla mennä toiseen kaupungin osaan! 😎🤣

    VastaaPoista

Mieleni sanoi RIKS-RAKS-POKS

Olen sairastunut masennukseen yli kymmenen vuotta sitten. Väsymykseni oli kokonaisvaltainen,  arjen asiat pyöritin, pojat sai ruokaa, puhtaa...