Uusperheessä kaavan mukaan vai ei?

Kuuntelin yksi yö kirjaa Pojat Pojat Pojat, kun uni ei silimään tullut, niin mieleeni jäi se, kuinka lapsia ruetaan luokittelemaan ns.kaavan mukaan jo synnytys sairaalassa. Tytöille tulee pinkki  ranneke ja pojille vaaleansininen. Ostamme pastellin ja lempeänsävyisiä vaatteita tytöille ja pojille työkoneiden kuvilla varustettuja ja kylmempiä värejä. 


Itse, kun saan olla onnellinen poikien äiti, en tiedä kuinka hurahtaisin pinkkiin jos tyttö tulisi. Mutta itse olen kyllä antanut poikien itse valita. 
Vanhimman pojan lempiväri oli esikouluiässä punainen ja mielestäni siinä ei ollut mitään outoa. Nykyään erityisherkkä nuorimmaisemme tykkää pehmoleluista, toisin, kun useat muut pojat. Mieheni on ollutkin aluksi vaikea ymmärtää, kuinka paljon nuo jokaikiset pölynkerääjät ovat pojalle tärkeitä ja turvaa tuovia. Alkuunsa hän ihmetteli, kun poika ihastui tietynlaisiin pehmoleluihin kaupoissa tms. Hänen ajatus maailmansa oli tuolloin, että eihän nyt pojat pehmoleluilla leiki. Mutta tänä päivänä hän jo ymmärtää täysin, kuinka 8- ja 9vuotiaat poikamme ovat erilaisia, eikä se vähennä poikamaisuutta lainkaan, vaikka pehmolelut onkin toisen mieleen. 

Ihmisen poika
https://www.youtube.com/watch?v=jX7uA6_zLPc

Pitäisikö tässä kappaleessakin tulevaisuudessa laulaa ihmisen henkilöstä?


Mutta siis kaikillehan nämä ajatukset istutetaan jo lapsena päähän. Tänä päivänä tätä luokittelua yritetään vähentää ja kaikkien täytyy saada olla vain henkilö ;) 


Mitä te olette mieltä tästä? 
Itse ainakin koen, että minut luokiteltiin tytöksi, eikä minusta tämän härömpää tullut ja kuka sen saa päättää sanotaanko omaa lasta tytöksi/pojaksi vai henkilöksi...

Näillä ajatuksilla tänään 
Jenni <3
Muistakaa rakastaa 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mieleni sanoi RIKS-RAKS-POKS

Olen sairastunut masennukseen yli kymmenen vuotta sitten. Väsymykseni oli kokonaisvaltainen,  arjen asiat pyöritin, pojat sai ruokaa, puhtaa...